IBKI eert opnieuw excellente APK-deelnemers

16 mei jl. zette IBKI in Nieuwegein alweer voor de 3e keer de excellent scorende Keurmeesters van 2017 in het zonnetje.

30 van de ruim 13.000 keurmeesters die in 2017 examen APK-bevoegdheidsverlenging deden, mochten zich vervoegen bij die selecte groep keurmeesters welke hun examen bevoegdheidsverlenging volledig foutloos wisten af te ronden. 29 keurmeesters behaalde hun resultaat bij het examen Lichte Voertuigen, 1 keurmeester wist deze prestatie te realiseren bij Zware Voertuigen.

 

‘Het APK-keurmeesterschap is een bevoegdheid om trots op te zijn!’

Directeur, Herme Bruin, heette alle genodigde van harte welkom. In zijn woord vooraf benadrukte hij het belang en de rol van de APK-Keurmeester in het autobedrijf. ”Het Nederlandse APK-systeem met het autobedrijf als keuringstation is niet uniek in Europa maar het is wel afwijkend ten opzichte van andere EU-lidstaten waarbij de veiligheidskeuringen door keuringstations gedaan worden. Het Nederlandse APK-systeem functioneert echter naar volle tevredenheid van alle betrokken partijen. Het is een systeem waarbij verkeersveiligheid voorop staat en daarmee een manier om voertuigveiligheidsinspecties uitstekend uit te voeren. Hiervoor zijn deskundige inspecteurs noodzakelijk. Het APK-keurmeesterschap is dus een bevoegdheid om trots op te zijn! We zijn heel tevreden met onze APK en op jullie als ambassadeurs van de APK. Draag je verworven titel als excellente Keurmeester uit en wees een voorbeeld voor anderen.”

 

Bijpraten over de positieve (digitale) ontwikkeling van de APK

Na de uitreiking van de oorkonde, de speciale map met Regelgeving APK, ontving men een presentje van de IBKI-medewerkers Kees van Rooijen en André Vreman en vond het fotomoment plaats. Daarna konden de aanwezigen genieten van een overheerlijke BBQ, een interessante rondleiding door de examenhallen en met vakgenoten bijpraten over de APK en de ontwikkeling ervan. Veel keurmeesters zijn positief over de nieuwe digitale regelgeving van RDW welke meer en meer wordt gebruikt. Hieronder een aantal opmerkingen die gemaakt zijn die avond:
“Een hele verbetering ten opzichte van de oude uitgave. Overzichtelijker, veel betere zoekfunctie en toelichtingen bij keuringseisen welke direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het wordt zo steeds actueler wat ook de verdienste is van RDW zelf. RDW sluit als organisatie steeds beter aan op wat wij als keurmeesters meemaken en nodig hebben in de praktijk. Hierdoor kunnen wij ons werk steeds beter doen en daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat. Voorlopig is het voor ons nog een extra hulpmiddel naast het vertrouwde boek Regelgeving APK, maar op den duur kan het prima optreden als vervanger van. Aandachtpunt hierin is wel dat de site betrouwbaar moet zijn zodat de digitale regelgeving te allen tijde te raadplegen is”.

 

Prestaties van Martin van den Heuvel en Hans van der Kruijk geen ‘toevalstreffers’

Opmerkelijk waren de prestaties van de twee keurmeesters, Martin van den Heuvel en Hans van der Kruijk te noemen. Zij waren bij de allereerste uitgave in 2016 ook al aanwezig en tonen hiermee dat hun prestatie geen “toevalstreffer” was. Zelf blijven ze er nuchter onder: “We gingen niet met de doelstelling van 100% op examen maar als het dan toch lukt, is dat mooi meegenomen. We hebben weer een leuke avond en je hebt toch weer eer van je werk. Complimenten aan IBKI dat ze hier aandacht aan geven én ons in de schijnwerpers zetten. Ook leuk dat onze werkomgeving nu extra wordt betrokken in onze prestatie.
De op het werk geleverde taart ging er in als zoete koek en viel zeer in de smaak”.

 

Prestatie Sjoerd Hengst, enige APK-Keurmeester Zware Voertuigen, zeer uniek te noemen

Door omstandigheden kon de enige APK-Keurmeester Zware Voertuigen, Sjoerd Hengst, op deze avond niet aanwezig zijn. Toch is zijn prestatie misschien nog wel meer uniek te noemen omdat er veel minder keurmeesters in deze bedrijfstak werkzaam zijn dan bij Lichte Voertuigen. Daarom bezocht IBKI-medewerker André Vreman Autobedrijf Sjoerd Hengst om hem ter plaatse persoonlijk de onderscheidingen te overhandigen. Sjoerd hierover: “Ik weet niet wat me overkomt, maar ik vind wel super dat IBKI mij toch zo belangrijk vindt om me hier op mijn bedrijf in Leeuwarden met een bezoek te vereren. Ongemerkt doe je het hier toch voor, het is dat kleine beetje erkenning wat je uitdaagt om je vak steeds zo goed mogelijk uit te oefenen. Ik heb bijna 8 jaar geleden dit bedrijf overgenomen van mijn toenmalige werkgever en doorgezet naar wat het nu is en daar heb ik hard voor moeten knokken. Ik zal mijn titel als excellente Keurmeester met trots uitdragen naar mijn klantenkring, die oorkonde hang ik vandaag nog op. Gewoon omdat ik er trots op ben”.