Examenopdrachten nieuw kwalificatiedossier

Van sommige scholen krijgen wij vragen over de ‘oude’ examenopdrachten, die ook worden geëxamineerd bij het nieuwe dossier Voertuigen en Mobiele werktuigen, het BVE (Beroeps Vaardigheids Examen).
De examenopdrachten die wij nu gebruiken, zijn grotendeels technisch gelijk aan de examenopdrachten van het vorige dossier, maar dan onder de noemer PvB (Proeve van Bekwaamheid).

Het kan dus voorkomen dat een examenopdracht niet in de Stem-lijst van de BVE voorbeeldopdrachten staat. Dat betekent niet dat een bepaalde examenopdracht dan niet geëxamineerd kan worden. Deze examenopdracht voldoet namelijk wel geheel aan de kaderopdracht van Stem. Het is een lijst met voorbeeldopdrachten en niet zoals in het verleden een lijst met mogelijke opdrachten.

In onze oproep in de vorige nieuwsbrieven hebben we al aangegeven dat we, samen met de IBKI Ontwikkelgroepen, aan de slag gaan met het updaten/moderniseren van de examenopdrachten. We zijn gestart met de TS personenauto- en bedrijfsauto-examens, de examens van Basis technicus en Allround technicus volgen daarna. Hoe die planning eruit gaat zien hopen wij je binnenkort te laten weten.