Opdrachten aangepast naar aanleiding van ontwikkeldagen met docenten

IBKI organiseert jaarlijks een reeks van 3 ontwikkeldagen met docenten en leermeesters. Dit doen we in de periode oktober-maart. Helaas hebben we ook bij het uitvoeren van deze dagen te maken gehad met beperkingen voortkomend uit de Corona maatregelen.

Hoewel we niet bij elkaar konden komen, heeft het ontwikkelteam van IBKI de opbrengsten uit eerdere bijeenkomsten wel benut om diverse opdrachten aan te passen.
De focus lag de afgelopen periode voornamelijk op de opdrachten voor niveau 3. Mechanische diagnose is uitgebreid met diagnose stellen aan dubbel massa vliegwielen en diagnose stellen aan voorwielophangingen. Dit sluit aan op de vaardigheden voor toekomstige APK keurmeesters. Wij hebben gemerkt dat deze opdrachten meer praktijkrelevant zijn en meer tot de verbeelding spreken van de studenten.

De reparatie opdrachten zijn uitgebreid met elektronische handremsystemen en een grotere diversiteit aan motoren met distributiesystemen voorzien van een ketting overbrenging. Daarnaast is Elektronische diagnose vernieuwd met storingen in de verschillende regel- en controlesystemen. Dit gaat van een kachel regelsystemen tot een startsysteem.

Tot slot kunnen we melden dat er ook voor niveau 2 diverse nieuwe opdrachten klaar staan voor inzet. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

Naast deze recente vernieuwingen zijn wij ook volop bezig met de toekomst. EV en Hybride, ADAS en transmissiesystemen. Meer informatie over deze ontwikkelingen hopen wij later dit jaar te kunnen melden.

De ontwikkeldagen zijn erg waardevol en we hopen van harte dat we in oktober weer bij elkaar kunnen komen!
Heb je belangstelling en wil je je al aanmelden? Stuur dan een bericht aan info@ibki.nl.
IBKI heeft geen directe contactgegevens van leermeesters. We vragen daarom aan docenten om één of twee leermeesters uit te nodigen en zich aan te melden.