Waarom Branchespecialist Tweewielers?

Laat jouw vakmanschap erkennen

We weten dat er veel bekwame Fietstechnici werkzaam zijn die op dit moment geen erkenning voor het niveau van hun vakmanschap zwart op wit hebben.

BOVAG en OOMT hebben het examen Branchespecialist Tweewielers ontwikkeld. Een examen ge├źnt op de eisen uit het Beroepscompetentieprofiel Tweewielers. Dit examen draagt in de ogen van BOVAG en OOMT bij aan erkenning en certificering van het vakmanschap van fietstechnici.

Wanneer je het examen Branchespecialist met goed resultaat aflegt word je erkend voor jouw kennis en vakmanschap in de fietstechniek. Kennis en vakmanschap die je in de praktijk hebt opgedaan maar niet eerder voor erkend werd. Het examen Branchespecialist Tweewielers is daarmee vergelijkbaar met, maar niet hetzelfde als, een EVC-procedure.

Kennis en ervaring zwart op wit krijgen geeft niet alleen erkenning aan fietstechnici, het geeft een beter arbeidsperspectief in zwaardere tijden en draagt daarmee bij aan jouw duurzame inzetbaarheid. Hiernaast brengt het in kaart wat jouw kennis en vakmanschap een goed beeld van wat je al wel beheerst en waarvoor je jezelf nog verder kunt bekwamen. Ook voor de werkgever is certificering middels het examen Branchespecialist nuttig omdat ze daardoor weten dat ze bekwaam en gecertificeerd personeel in dienst hebben of nemen.