Veelgestelde vragen Corona (APK)

 

In de onderstaande lijst vindt u antwoorden op mogelijke vragen die bij u leven naar aanleiding van de maatregelen die IBKI heeft getroffen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Onderstaande vragen en antwoorden zullen regelmatig worden bijgewerkt. Houd er rekening mee dat antwoorden ook kunnen wijzigen door nieuwe maatregelen of inzichten.

 

 

Vraag Antwoord
Algemeen:
Tot wanneer zijn de examens uitgesteld? IBKI heeft naar aanleiding van de lockdown, tot en met 9 februari 2021, al haar APK- en Tachograafexamens geannuleerd. Houd vooral de startpagina van IBKI (www.ibki.nl) in de gaten voor de actuele ontwikkelingen.
Wat gebeurt er met mijn bevoegdheid wanneer deze verloopt omdat IBKI het examen heeft geannuleerd en/of uitgesteld vanwege de lockdown? IBKI stelt alles in het werk om te voorkomen dat APK-keurmeesters en Tachograaftechnici hinder ondervinden in het tijdig verlengen van hun bevoegdheid.
Elke keurmeester, waarvan als gevolg van de nieuwe maatregelen de APK-bevoegdheid verloopt vóór 1 april 2021, krijgt een verlenging van vier maanden. Dit doet IBKI, de kandidaat hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen.
Mijn bevoegdheid is al een keer verlengd door IBKI. Kan/mag zij dit een 2e keer doen? Het is onwaarschijnlijk dat een eerdere verlenging nog loopt. In die onwaarschijnlijke gevallen zal IBKI maatwerk leveren.
Zijn er kosten verbonden aan het verzetten van een examen als een deelnemer op de examendag corona gerelateerde klachten heeft? Nee, hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.
Door annulering van mijn examen Keurmeester verloopt de geldigheidstermijn van mijn VOG. Moet ik nu een nieuwe VOG aanvragen? Nee, in dat geval hoeft u geen nieuwe VOG aan te vragen.
Welke maatregelen heeft IBKI allemaal genomen? Lees hiervoor het extra APK bericht.
Kan ik gebruik maken van de kantine/wachtruimte? Nee. De kantine/wachtruimte is gesloten. Deelnemers worden rechtstreeks ontvangen in de examenruimtes. Bij pauzes dient u de examenruimte te verlaten en buiten (of in de auto) te wachten tot het examen weer begint. Zorg dus voor passende kleding welke afgestemd is op de geldende weersomstandigheden van uw examendag.
Wat als ik tijdens mijn examen geen mondkapje kan dragen? Hier vindt u informatie wie uitgezonderd is van de plicht om een mondkapje te dragen en hoe zij dit kunnen aantonen.