Veelgestelde vragen Keurmeester aanhangwagenbedrijven

Keurmeester aanhangwagenbedrijven

  • Hoe zit het met de geldigheid van het vroegere Keurmeester certificaat?
  • De geldigheidsduur van het Keurmeester certificaat was vijf jaar. Geldigheid van het heroriëntatie certificaat (oorspronkelijk twee jaar) is in 2014 verlengd tot vijf jaar. Dus heeft u een certificaat in 2013 of later behaald, dan is dit in 2017 nog geldig. Toch kunt u er voor kiezen om de intredetoets te doen om te kijken hoe het er met uw kennis voor staat. Eventueel kunt u zich daarna inschrijven voor een training op het gebied waar u zich in wilt opfrissen.

    Kortom: alle vroegere certificaten zijn vijf jaar geldig. Vanaf nu geldt voor alle nieuw uit te geven certificaten een geldigheid van drie jaar.

    Als het goed is, heeft u een IBKI login (gebruikersnaam en wachtwoord). In dat geval kunt u via ‘Mijn IBKI’ inloggen en uw gegevens bekijken. Lukt dat niet, stuur dan een e-mail naar info@ibki.nl.

  • Mijn Keurmeester certificaat is bijna verlopen. Zijn er ook heroriëntatie examens?
  • Er zijn geen speciale examens meer voor bestaande Keurmeesters. Alle twee de examens moeten met succes worden afgelegd om de titel Specialist keuring en onderhoud aanhangwagen te blijven dragen. We adviseren om ook de intredetoets te doen en zo te kijken of u ook één van de vakgerichte trainingen zou moeten volgen. En doe de examentraining, waarin u wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en wettelijke eisen.