Veelgestelde vragen Keurmeester camper/caravanbedrijven

Keurmeester camper/caravanbedrijven

  • Hoe zit het met de geldigheid van het vroegere Keurmeester certificaat?
  • De geldigheidsduur van het Keurmeester certificaat was vijf jaar. Geldigheid van het heroriëntatie certificaat (oorspronkelijk twee jaar) is in 2014 verlengd tot vijf jaar. Dus heeft u een certificaat in 2013 of later behaald, dan is dit in 2017 nog geldig. Toch kunt u er voor kiezen om de intredetoets te doen om te kijken hoe het er met uw kennis voor staat. Eventueel kunt u zich daarna inschrijven voor een training op het gebied waar u zich in wilt opfrissen.

    Kortom: alle vroegere certificaten zijn vijf jaar geldig. Vanaf nu geldt voor alle nieuw uit te geven certificaten een geldigheid van drie jaar.

  • Mijn Keurmeestercertificaat is bijna verlopen. Zijn er ook heroriëntatie examens?
  • Er zijn geen speciale examens meer voor bestaande Keurmeesters. Alle drie de examens moeten met succes worden afgelegd om de titel Specialist keuring en onderhoud caravan te blijven dragen. We adviseren om ook de intredetoets te doen en zo te kijken of u ook één van de vakgerichte trainingen zou moeten volgen. Het is daarnaast ook verstandig om de examentraining te volgen. Daarin wordt u bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en wettelijke eisen.

  • Moeten camperbedrijven de opleiding ook volgen?
  • Bedrijven die zich volledig toeleggen op campers, behouden voorlopig de vrijstelling tot de verplichting voor het in dienst hebben van een Keurmeester. Dit staat natuurlijk los van bijvoorbeeld APK-plichten en dergelijken.