IBKI ontvangt haar excellente APK-Keurmeesters uit 2018

22 mei jl. ontving IBKI in Nieuwegein haar beste APK-Keurmeesters welke in 2018 de 100% score wisten te behalen bij hun examen Bevoegdheidsverlenging.

Ook nu weer kon IBKI een aantal keurmeesters toevoegen aan de selecte groep keurmeesters welke hun examen bevoegdheidsverlenging in 2018 volledig foutloos wisten af te ronden. 20 keurmeesters behaalde dit resultaat bij het examen Lichte Voertuigen, 3 keurmeesters wisten deze prestatie te realiseren bij Zware Voertuigen. Van deze drie is er een keurmeester welke dit resultaat in 2016 ook al wist te realiseren.

 

De Excellente keurmeesters van 2018 (niet alle keurmeesters waren aanwezig)

 

Het blijft een unieke prestatie

Directeur, Jim Schouten, heette alle genodigde van harte welkom. In zijn voorwoord benadrukte hij nogmaals de unieke prestatie welke deze aanwezige groep keurmeesters heeft neergezet. ”Ik voel me bij deze keurmeesters vooral heel klein. Ik blijf het bijzonder vinden dat 23 keurmeesters zich onderscheiden van de ruim 13.000 keurmeesters die IBKI in 2018 op bezoek heeft gehad voor hun examen Bevoegdheidsverlenging. Ik ben blij dat IBKI voor deze groep wat extra’s kan doen en ze kan belonen voor deze prestatie en ik vind het een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn. En dat het uniek is mag gezien het aantal aanwezigen duidelijk zijn. Ten opzichte van 2017 constateren we zelfs lichte terugval wat de term excellente keurmeester alleen maar meer glans geeft.”

 

 

Ook nog kans op een IPad

Na de uitreiking van de oorkonde, de speciale map met Regelgeving APK, ontving men diverse presentjes van de IBKI-medewerkers en vond er een fotomoment in de tuin van IBKI plaats. Daarna werden de aanwezige keurmeesters uitgenodigd voor een quiz waarbij er kon worden gestreden om een extra prijs, een IPad. De quiz bestond uit 5 vragen waarbij o.a. het lezen van het blad Keurmeester werd getest. Na uitvoerig en deskundig juryberaad, werd uiteindelijk keurmeester Dirk Kools, werkzaam bij De Bruyn Auto’s V.O.F. in Baarle-Nassau, als winnaar uitgeroepen. Hierna konden de aanwezigen genieten van een overheerlijke BBQ, een interessante rondleiding door de examenhallen en met vakgenoten bijpraten over de APK en de ontwikkeling ervan.

 

Keurmeester René Pepping levert een zeer opmerkelijke en unieke prestatie

Opmerkelijk waren de prestatie van René Pepping te noemen. Als Keurmeester Zware Voertuigen bij de Nijwa Groep B.V. in Groningen, wist hij dit resultaat in 2016 ook al neer te zetten. Zijn prestatie misschien nog wel meer uniek te noemen omdat er veel minder keurmeesters in deze bedrijfstak werkzaam zijn dan bij Lichte Voertuigen en dat hij dit 2x achtereen realiseert. Helaas kon hij destijds in 2016, maar ook nu, niet bij de officiële uitreiking aanwezig zijn. Toch heeft IBKI gemeend zijn prestatie niet zonder enige aandacht te laten passeren. Daarom reisde IBKI-medewerker André Vreman naar Groningen om René persoonlijk in zijn eigen werkomgeving de onderscheidingen te overhandigen. René was zichtbaar verrast door het onaangekondigde bezoek. René hierover: “Ik hou hier eigenlijk helemaal niet zo van, maar het bezoek van IBKI toont aan dat ik toch iets bijzonders gedaan heb. En of je het leuk vindt of niet, het feit dat zij de moeite nemen om mij hier te bezoeken spreekt voor zich en daar heb ik waardering voor. Alle lof aan het adres van IBKI hiervoor”.