Rijinstructie

De WRM verandert!

De WRM verandert per 1 april 2020. Zie hiervoor de nieuwsbrieven 1 t/m 6 bij WRM onderaan deze pagina. Voor WRM-kandidaten is vooral nieuwsbrief 1 van belang, voor bevoegde instructeurs nieuwsbrief 2. Nieuwbrief 3 gaat alleen over de VOG.

VOG nodig!

Als WRM-kandidaat moet u vanaf 1 april 2020 voor uw stagepas een originele en geldige VOG aanleveren. Als bevoegde rijinstructeur moet u een geldige originele VOG aanleveren om na 1 april 2020 uw WRM-bevoegdheidspas met 5 jaar te verlengen. Dit geldt ook als u al helemaal klaar bent met uw bijscholing.

Voor bevoegde instructeurs is een VOG extra belangrijk: de VOG moet namelijk bij IBKI zijn vóór uw WRM-pas verloopt. Normaal duurt een VOG-aanvraag maximaal 4 weken. Als u te laat bent, verlengt IBKI uw pas niet en verloopt uw bevoegdheid. U kunt uw bevoegdheid dan alleen terugkrijgen door het volgen van het vernieuwde herintrederstraject. Dit is een examentraject, geen verlenging. Wees dus op tijd!

IBKI kijkt voor de VOG-geldigheid naar de verloopdatum op uw WRM-pas. Op het moment van die verloopdatum mag de VOG maximaal 6 maanden oud zijn. Het gaat er dus niet om dat uw VOG maximaal 6 maanden oud is op de inleverdatum bij IBKI!

IBKI adviseert u daarom uw VOG aan te vragen én naar IBKI op te sturen in de laatste 6 maanden vóór uw WRM-pas verloopt, beslist niet eerder!

U kunt uw VOG digitaal aanvragen via onderstaande knop. U hoeft dan niet naar het gemeentehuis. U krijgt dan van Justis een e-mail met een betaallink via iDEAL. Justis verstuurt de VOG.
U kunt uw originele VOG sturen naar IBKI, t.a.v. WRM afdeling, structuurbaan 2, 3439 MB te Nieuwegein.

LET OP: Klik bij ‘Aanvraag voor’ op WRM rijinstructie!
WRMGa naar archief

Nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen 2020-2023

23 januari 2020 Rijinstructeurs moeten zes dagdelen per vijf jaar theoriebijscholing volgen om hun WRM-certificaat geldig te houden. Op dit moment kan...Lees verder

Nieuwe locatie WRM-examens Fase 1B te Best

Met ingang van 8 april 2020 gaat IBKI de WRM-examens Fase 1B (rijproeven) op een nieuwe locatie in Best afnemen. Deze locatie wordt: Sport...Lees verder

Nieuwe locatie te Eindhoven

Het NH Hotel in Best gaat vervallen als examenlocatie. De examens Praktische Bijscholing en Stagebeoordeling gaan per 8 april 2020 naar een andere loc...Lees verder

Aanvraag VOG voor WRM nu via IBKI-site mogelijk

Zoals bekend verandert de WRM per 1 april 2020. Daarin is nieuw dat elke bevoegde rijinstructeur een geldige originele VOG moet aanleveren als hij/zij...Lees verder