Wat moet uw resultaat zijn om een geldige bevoegdheidspas te houden?

 

Uw praktijkbegeleiding moet een voldoende resultaat hebben. Dit mag de eerste praktijkbegeleiding zijn of de eerste of tweede herkansing. U mag namelijk twee keer herkansen. Maar om een geldige WRM-bevoegdheidspas te houden, moet u daarnaast ook:

  • zes dagdelen (dagdeel = drie uur) theoretische bijscholingscursussen in vijf jaar volgen (zonder IBKI-toets/examen)
  • vóór uw verloopdatum een geldige en originele VOG bij IBKI aanleveren.

De geldigheid van uw nieuwe pas sluit aan op de geldigheidsperiode van uw huidige pas. De nieuwe pas wordt ongeveer een week vóór de verloopdatum van uw huidige pas toegezonden.

Als de derde praktijkbegeleiding (de tweede herkansing) onvoldoende is, krijgt u onder bepaalde voorwaarden een verlenging van uw WRM-bevoegdheid met 6 maanden.

U moet dan een onvoldoende voor die derde praktijkbegeleiding hebben, en daarnaast op tijd:

  • 6 unieke dagdelen theoretische bijscholing hebben gevolgd én
  • een originele en geldige VOG bij IBKI hebben aangeleverd.

Als u aan deze drie voorwaarden hebt voldaan, wordt de geldigheid van uw WRM-bevoegdheid door IBKI met 6 maanden verlengd . Deze 6 maanden verlenging sluit aan op de verloopdatum van uw WRM-bevoegdheidspas.

Als u te weinig dagdelen theoretische bijscholing hebt gevolgd en/of minder dan drie praktijkbegeleidingen met een onvoldoende hebt afgelegd en/of niet op tijd een originele geldige VOG bij IBKI hebt aangeleverd, verloopt de geldigheid van uw bevoegdheid. U krijgt dan geen verlenging met 6 maanden. Uw bevoegdheidspas wordt direct door het IBKI ongeldig verklaard (dus niet aan het eind van de vijf jaar geldigheid van uw pas). U kunt dan via het herintrederstraject weer bevoegd worden.

Zie voor een aantal voorbeelden Nieuwsbrief 4 van 18.12.2019 in het nieuwsarchief van de pagina Rijinstructie op de IBKI-site.