Stageplanning

U dient uw uren die u wilt stagelopen te plannen via ‘mijn IBKI’. U kunt daarna altijd zien hoe ver u bent door uw stage te selecteren in het overzicht en vervolgens te klikken op ‘Lessenoverzicht’.

 

In het scherm zoals hieronder afgebeeld kunt u kiezen voor ‘Urenoverzicht’.

 

In het menu ‘Urenoverzicht’ (zie de afbeelding) kunt u dan zien hoeveel uur u moet stagelopen (Verplicht), hoeveel uur u hebt gepland (Gepland), hoeveel uur u stage hebt gelopen (Goedgekeurd) en hoeveel uur u nog moet stagelopen (Verschil).

Per dag mag u maximaal 8 uur stage plannen. U mag geen blok van 8uur inplannen (dus 8uur achter elkaar, met 1 vertrekpunt en 1 aankomstpunt). U mag maximaal een blok van 4 uur inplannen met 1 vertrekpunt en 1 aankomstpunt. Zelf raden wij aan om blok van 2uur aan te houden met dezelfde leerling.
Let op u kunt de tijden zelf aanpassen in het invoerscherm!

Houdt u namelijk rekening mee dat wanneer u een les dat in een blok valt moet annuleren, dat u dan het hele blok van 4 uur moet annuleren, dat u dan ook 4 uur kwijt bent.

 

Het is altijd mogelijk aan uw stageplanning een les toe te voegen. Tussen de dag van het toevoegen en de dag van het stagelopen moeten altijd 3 hele dagen zitten. Als u dus op een maandag een les toevoegt, kunt u vrijdag die les stage lopen. Voldoet uw nieuwe les niet aan de 3 dagen-eis, dan wordt de les automatisch op ongeldig gezet. U kunt stage-uren plannen tot uiterlijk 28 dagen vóór de verloopdatum van uw stagepas.

 

Een les wijzigen is mogelijk tot 3 uur vóór de start van de les. U mag alle gegevens van een les wijzigen, behalve de datum en de tijd. Als u van een les de datum en/of tijd wilt wijzigen, moet u die hele les annuleren en een nieuwe les aanmaken. Voor de nieuwe les geldt weer dat er 3 hele dagen tussen de dag van de toevoeging en de dag van het stagelopen moeten zitten.

Bij het toevoegen van een les wordt er gevraagd om de stagementor. De mentor kan gezocht worden met de zoekfunctie, zoeken op naam in combinatie met geboortedatum of in combinatie met pasnummer. Kunt u de mentor niet vinden, neemt u dan contact op met het IBKI.

 

Door de les te selecteren en in de menubalk onder in het scherm te kiezen voor ‘ Hantekeningenformulier’ kunt u het formulier printen en na afloop dient u deze te laten tekenen, door uzelf, uw stagementor en door uw leerling.

Let er wel op dat u het handtekeningenformulier print vóór het begin van de les! Als de starttijd van de les is geweest, kan het handtekeningenformulier niet meer geprint worden en telt de les niet mee voor uw stage. Het originele handtekeningformulier dient ook altijd te voorzien van een unieke code bovenaan het formulier. Zonder unieke code is het handtekeningenformulier niet geldig!

Let op! Bij een leswijziging vervalt het oude handtekeningenformulier van deze les. U moet dan het nieuwe handtekeningenformulier printen van de gewijzigde les. Wijzigingen kunt u niet telefonisch of per e-mail aan IBKI doorgeven.
U moet u er zelf op letten dat u een les op tijd annuleert. Annuleer dus vóór het begintijdstip van de les, in verband met een eventuele steekproef. Zorg ervoor dat er iemand is die op tijd online kan annuleren, als u dit zelf niet kunt doen.

Als u een wijziging niet op tijd hebt aangegeven en er staat een steekproef op gepland, wordt de stageles afgekeurd. U krijgt dan een gele kaart. Dit ziet u dan staan in uw stageplanning; u ontvangt daarover ook een e-mail. Gebeurt dit nog een keer, dan krijgt u een rode kaart. Ook dit ziet u staan in uw stageplanning en in een e-mail die u ontvangt. Een rode kaart betekent dat al uw eerdere stagelessen vervallen en dat u geheel opnieuw moet beginnen met uw stage.