Beroepsvaardigheidsexamen (BVE)

Bereid je goed voor!

Als je niet in de gelegenheid bent om met jouw klas een examenlocatie van IBKI te bezoeken, we hebben een korte film gemaakt met daarin wat aandachtspunten, hints en tips met betrekking tot je examendag. Als je deze film hebt gekeken kom je nog beter voorbereid op je examen! Het BVE verloopt ietsje anders dan de ‘oude’ Proeven van Bekwaamheid. Tijdens het BVE moet je bijvoorbeeld ook schriftelijk een aantal praktijk gerelateerde vragen beantwoorden. Wat voor vragen zijn dat dan? En, hoe zit het met de tijdsverdeling van het examen? In deze korte video wordt hierover uitleg gegeven. Ook deze video helpt je bij je voorbereiding op je examen. Veel succes!

Welke opleiding?

Klik hieronder op de naam van de opleiding die je volgt. Je komt dan op een pagina met alle informatie over het BVE die je voor de afronding van jouw opleiding nodig hebt.  
Welke examenopdrachten kan ik krijgen?

IBKI heeft een aantal korte video’s gemaakt zodat je je nóg beter kunt voorbereiden op je examen. Tijdens het examen kan je echter ook andere opdrachten krijgen. De volgende video’s zijn beschikbaar:

Niveau 2
Stuurkogel vervangen
Extra verlichting aansluiten

Niveau 3
Distributieketting vervangen
Aansluiten bedrading
Tweemassa vliegwiel
ABS storing

Niveau 4
Canbus storing