IBKI hervat WRM-praktijkexamens vanaf woensdag 3 maart 2021

25 februari 2021

IBKI is blij u te melden dat vanaf 3 maart 2021 de WRM-praktijkexamens weer worden afgenomen. Met inachtneming van RIVM-richtlijnen kan IBKI deze examens veilig afnemen. Voor meer informatie over de RIVM-richtlijnen tijdens de WRM-praktijkexamens verwijzen wij u naar het Corona-protocol op de IBKI-website.

IBKI hoopt de theorie-examens ook op korte termijn te kunnen hervatten maar heeft daar op dit moment nog geen toestemming voor.

 

Examenplekken

Wij zullen zo veel mogelijk examenplekken in Mijn IBKI beschikbaar stellen. Er worden nu veel examens geboekt daardoor kan het voorkomen dat er geen examenplek op de door u gewenste datum beschikbaar is. Kijkt u dan of u op een andere datum uw examen kunt boeken. Hiernaast is het mogelijk om individuele examens aan te vragen, via deze link. Indien u onvoldoende beschikbare examenplekken in Mijn IBKI ziet, neemt u dan contact op via info@ibki.nl Wij vragen uw begrip voor mogelijke vertraging in het beantwoorden van uw berichten maar stellen alles in het werk om u zo snel mogelijk te voorzien van een examenplek.

 

Bijscholingsverplichting en VOG

Graag informeren wij u over de bijscholingsverplichting en het aanleveren van een VOG voor het van rechtswege aflopen van uw WRM-bevoegdheid. Voor het aflopen van de WRM-bevoegdheid dient de rijinstructeur volledig aan de theoretische en praktische bijscholing te voldoen. Hiernaast dient de rijinstructeur ook voor het aflopen van de bevoegdheid een recente en originele VOG aan IBKI te overleggen. Zie voor meer informatie hierover deze pagina op de IBKI-site.

 

Toestemming gebruik pasfoto en handtekening

Om een WRM-bevoegdheidspas aan te kunnen maken, is het nodig om bij uw profiel in Mijn IBKI toestemming te geven voor het gebruik van de handtekening en de pasfoto uit het rijbewijsregister. Dit regelt u eenvoudig door onderstaande stappen te volgen:

  • Log in op Mijn IBKI
  • Kies ‘Deelnemer’
  • Controleer hier of uw NAW-gegevens correct zijn
  • Kies in het menu ‘Profiel’ voor ‘Mijn pasfotogebruik’
  • Geef indien nodig toestemming door het vinkje te zetten en kies voor ‘Opslaan’.