Nieuws

Beschikbaarheid BVE 3 Technisch specialist (update)

Nieuwe examenopdrachten BVE 3.
Per 6 mei a.s. zijn de twee nieuwe examenopdrachten voor BVE 3, context personenauto, beschikbaar. Deze opdrachten zijn in samenwerking met de ontwikkelgroep tot stand gekomen, dank voor de input! De ene opdracht betreft een losse motor waarop lekverliezen moeten worden gemeten door middel van een startsysteemtest en een rondlooptest. De andere mogelijke opdracht betreft het diagnosestellen aan mechanische storingen in het brandstofsysteem.
Let wel: dit geldt alleen voor de context personenauto en alleen in Nieuwegein.
Wanneer deze nieuwe BVE 3 opdrachten in Zwolle beschikbaar zijn zal later bekendgemaakt worden.

Wanneer er nieuwe BVE 3 examenopdrachten voor de context bedrijfsauto (alleen Nieuwegein) beschikbaar komen is nog niet bekend. We houden je daarover natuurlijk op de hoogte.
 
Let op: geef het bij de aanmelding specifiek aan als je een nieuwe BVE 3 opdracht wilt!
Tot 1 januari 2025 zal voor BVE 3 standaard de ‘oude’ HKS-opdracht worden gebruikt. Alléén als de school aangeeft ‘Nieuwe BVE 3 opdracht’ krijgt de student één van de nieuwe opdrachten. We kiezen voor deze overgang, omdat we na de zomervakantie nog te maken hebben met studenten die een herexamen moeten doen en als eerste examen de 'oude' HKS-opdracht hebben gedaan.
Natuurlijk kan de school ervoor kiezen dat een student voor het herexamen één van de nieuwe opdrachten kan doen. Dus bij aanmelding van het (her)examen kan ook gekozen worden voor ‘Nieuwe BVE 3 opdracht’.
 
Tenslotte
Alle hierboven genoemde examenopdrachten voor BVE 3 voldoen aan de kaderopdracht van Stem en zijn gecontroleerd door de ontwikkelgroep waarin docenten van meerdere scholen zitting hebben. Na deze controle zijn de opdrachten, op advies van de ontwikkelgroep, nog wat aangepast.

Dit bericht delen: