Het wiel van een auto op de straat bij het hoofdgebouw van Innovam/IBKI.

WRM 61: Kantel-ongeval simulator

Volg deze bijscholingscursus om je WRM-bevoegdheid te verlengen

Voor wie?

De WRM-bijscholingscursussen worden gegeven door partners van IBKI. Je moet alles via deze partners regelen. Dit overzicht is slechts om je te helpen om de juiste bij jou in de buurt te vinden.

Details over deze WRM-bijscholingscursus

OmschrijvingOnderwerp #Aantal dagdelenGeschikt voor

Kantel-ongeval simulator

WRM 61

2

Alle categorieën

Aanbieder van deze WRM-bijscholingscursus

OpleidingsinstituutPlaatsBijzonderhedenLink

Driving Company

Zeist

https://www.drivingcompany.nl/

Leerdoelen bijscholingscursus WRM 61

  1. De rij-instructeur is in staat om op juiste wijze uitleg te geven over het ontstaan van kantel- ongevallen.

  2. De rij-instructeur weet te benoemen wanneer en hoe hij het onderwerp kantelrisico’s tijdens de rijles onder de aandacht kan brengen bij de leerling.

  3. De rij-instructeur is in staat uitleg te geven over gelaagde ruiten en het gebruik van de Life- Hammer.

  4. De rij-instructeur is in staat om te denken aan de veiligheid rondom de plaats van het kantelongeval en denkt daarbij aan de eigen veiligheid, het slachtoffer en derden. Hij weet dit te benoemen naar de leerling. Dit zowel in de rol van omstander als in de rol van slachtoffer.

  5. De rij-instructeur is in staat om uitleg te geven over de techniek in het voertuig ter voorkoming van brand en het belang van de kooiconstructie.

  6. De rij-instructeur is in staat de gekantelde simulator op de juiste wijze te verlaten.

  7. De rij-instructeurs is in staat op juiste te wijze met twee of meer personen de simulator te verlaten en dit te motiveren naar de leerling.

  8. De rij-instructeur kan uitleg geven hoe gehandeld dient te worden als er kinderen aanwezig zijn in een gekanteld voertuig.

  9. De rij-instructeur heeft de kennis en is ook in staat hulp te verlenen aan slachtoffers die betrokken zijn bij een kantelongeval en beheerst het volgende:

    • het op juiste wijze melden van het ongeval via 112.

    • hulpverlening als het voertuig gedeeltelijk of geheel is omgeslagen.

    • de volgorde van handelen als er meer personen dan één persoon in het voertuig zitten.

    • het op juiste wijze hulp verlenen aan kinderen die bij het ongeval betrokken zijn.


Belangrijk:

  • Per opleider staat de (hoofd)locatie erbij. Sommige opleiders hebben meerdere locaties die niet alle bijscholingscursussen geven. Neem contact met ze op voor meer info.

  • Een rijschool mag alleen eigen medewerkers bijscholen als het in de tabel van gecertificeerde opleiders staat.

  • FAM of LBVI geeft aan dat de opleider lid is van de vereniging van rij-instructeuropleidingsinstituten LBVI of FAM verkeersscholen. Het betekent dat de opleider cursussen aanbiedt die voor de FAM of LBVI zijn gemaakt.

  • Als Rijopleiding in Stappen ofwel RIS-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen volgen die meetellen voor WRM & RIS. Deze bijscholingscursussen moeten gegeven worden door een RIS-docent van een RIS-erkende opleider. Meer info over RIS

  • Als KNMV Gediplomeerd Instructeur ofwel KGI-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) volgen die meetellen voor WRM & KGI. Meer info over KGI